ARSBAK
Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram ARSBAK bakla
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1/2 demet dereotu

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Soğanların kabuklarını soyun ve ince ince yemeklik bir biçimde doğrayın.
2. Sarımsakların da kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
3. Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alın. Güzelce kavurun.
4. Ardından iç baklaları da ilave edip birkaç dakika daha kavurup üzerine sarımsak, su, tuz ve şekerini ilave edin.
5. Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Bu süre baklanızın tazeliğine göre uzayıp kısalabilir.
6. Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.