ARSBAK
Firik Pilavı Tarifi
Firik Pilavı Tarifi
Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
-
1 su bardağı ARSBAK Firik Bulguru
-
1/2 su bardağı ARSBAK Pilavlık Bulgur
-
4 yemek kaşığı haşlanmış ARSBAK Yeşil Mercimek
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 adet soğan
-
1 yemek kaşığı salça
-
1 tatlı kaşığı karabiber
-
1,5 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
-
4 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)
Firik Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Tavaya tereyağını ve zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavurun. Salçayı da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
2. Firik ve bulguru ekleyin.
3. Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın.
4. Baharatını ve tuzunu da ekleyin. Suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. Firik biraz geç pişebilir biraz daha sıcak su ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz.
5. 10 dakika demlenmesi için bekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.