ARSBAK
Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi
Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi
Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
-
200 gram ARSBAK Maş Fasulyesi (bir gece önceden 8-10 saat suda bek
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
2 silme yemek kaşığı un
-
1silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
-
200ml. süt
-
800ml. su (yaklaşık 4 su bardağı)
-
1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
-
1/4 demet dereotu
-
1/4 demet maydanoz
Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Maş fasulyesinin suyunu süzdükten sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve yedi dakika kaynatın. 2. Bu suyu süzün.
3. İkinci defa daha az su ekleyip beş dakika kaynatın ve kalan suyunu süzün.
4. Çorbayı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, un ve zerdeçalı koyup, unun kokusu çıkana kadar karıştırarak birkaç dakika kavurun.
5. Maş fasulyesini çorba tenceresine ekleyin ve bir-iki dakika arada karıştırarak ısınmasını sağlayın.
6. Sütü ve suyu ekledikten sonra çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
7. Çorba kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, üç dakika daha ocakta tutup çorbanın altını kapatın. Tuzunu ayarlayın.
8. Çorbayı maydanoz veya dereotu yapraklarıyla servis edin.