ARSBAK
Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ARSBAK  Pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Pirinçleri yıkadıktan sonra bir kap içerisine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletin. Daha sonra nişastası iyice kaybolup duru bir su çıkana kadar yıkayıp suyunu süzün.
2. Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.
3. Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
4. Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya tavuk suyu ekleyin. Tavuk suyu ile pilavınız daha lezzetli olacaktır.
5. Pilava tuz, tarçın ve yenibahar da ekledikten sonra bir tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
6. Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağı kapatın, tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
7. Pilavınız en az 15 dakika demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!