ARSBAK
Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi
Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ARSBAK  Pirinç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış ARSBAK Nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Pirinci yıkamadan bir kaba alın ve üstüne 2 yemek kaşığı kadar tuz serpip üstüne çıkacak kadar ılık su doldurun. Bu şekilde 1 saat kadar bekletin.
2. Ekleme süresinin sonunda pirinci bol suyla yıkayıp durulayın ve yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alın. Üstüne yıkanmış pirinçleri koyun ve 10 dakika kadar kavurun.
3. Üstüne 3 su bardağı kaynar suyu dökün ve tuzunu da ekleyin. Tuzu çok eklemeyin çünkü tuzlu suda pirinçleri beklettiniz. Bu aşamada bulyon kullanabilir ya da su yerine tavuk suyu, et suyu da kullanabilirsiniz.
4. Üstüne haşlanmış nohutu da ilave edin ve karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatın ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
5. Pişme süresinin sonunda pilavı kontrol edin. Suyunu çekmişse altını kapatın ve üstüne temiz bir mutfak bezi ya da kâğıt havlu serip kapağını tekrar kapatın. Bu şekilde de 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenme süresinin sonunda sıcak sıcak servis edin.