ARSBAK
Etli Firik Pilavı Tarifi
Etli Firik Pilavı Tarifi

Etli Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuş başı
  • 4,5 su bardağısıcak su
  • 5 adet soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ARSBAK Firik Bulguru
  • 1 su bardağı ARSBAK Pilavlık Bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış ARSBAK nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Firik Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Düdüklü tencereyi ocağa alıp, iyice ısıtın ve ardından etleri tencereye alın.
2. Yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ateşte etler sularını salıp tekrar çekene dek kavurun ve ardından sıcak suyu ilave edip, tencereyi kapatın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.
3. Soğanları küp küp doğrayın. Etler piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin.
4. Ardından salçayı 1 yemek kaşığı su ile sulandırıp onu da ekleyin ve bu şekilde ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
5. Bulgurlar bol suyla yıkayın ve süzün. Tencereye haşlanmış nohutları ve bulgurları da ekleyin. Birkaç kez karıştırın.
6. Ardından 3,5 su bardağı kaynar suyu, tuz ve karabiberi de ilave edin. Düdüklü tencereye normal bir kapak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
7. Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin altını kapatın ve kapağını açmayın. Tencereyi temiz bir mutfak beziyle sarın, bu şekilde 15 dakika demlenmesi için bekleyin.
8. Demini almış pilavınızı fesleğen ya da maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis edin.