ARSBAK
Börülce Salatası Tarifi
Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı  ARSBAK Kuru Börülce (önceden suda ıslatılmış)
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 10 adet cherry domates
  • 1/4 adet orta boy kırmızı lahana
  • 100 gram körpe ıspanak yaprağı
  • 1 demet roka
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu

Börülce Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Daha önce suda beklettiğiniz kuru börülcelerin suyunu süzdürüp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
2. Sert kök ve yaprak kısımlarını aldığınız kırmızı lahanayı incecik kıyın. Arzuya göre az miktarda limon suyu ve tuzla ovduktan sonra kısa bir süre bekletin.
3. Haşlanan börülcelerin haşlama suyunu süzdürün. Doğranmış kırmızı lahanalarla birlikte karıştırıp derin bir kaseye alın.
4. Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz salatalığı incecik dilimleyin. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.
5. Körpe ıspanak ve roka yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra durulayın ve salata kurutucusundan geçirin.
6. Derin bir salata kasesinde harmanladığınız tüm malzemeyi zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve nar ekşisiyle karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.