Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
-
1 su bardağı ARSBAK Börülce
-
1 adet kuru soğan
-
2 adet yeşil biber
-
1 adet havuç
-
4 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
5 su bardağı sıcak su
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-
1 çay kaşığı karabiber
Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz börülceleri süzün ve bir tencereye alıp üstlerini geçecek kadar su doldurun. Tencerenin kapağını kapatın ve börülceler yumuşayana dek, kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 15 dakika pişirin.
2. Başka bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra ince ince doğardığınız soğanları tencereye alıp, pembeleşene dek kavurun.
3. Ardından doğradığınız biberleri ve havucu da ilave edip güzelce kavurun.
4. Salçasını da ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve pişmiş olan börülcelerin suyunu süzdükten sonra onları da tencereye ekleyin.
5. Baharatlarını da ilave edin, güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
6. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.