ARSBAK
Kuru Fasulye Tarifi
Kuru Fasulye Tarifi
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
-
4 yemek kaşığı sıvı yağ
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
500 gram kuru ARSBAK Fasulye (1 gece önceden suda bekletilmilş)
-
3 su bardağı su
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığıtoz şeker
-
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
1. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
2. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
3. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.
4. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
5. Tane tane pişmiş pirinç pilavı ile servis edin, afiyet olsun!