Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Bulgurlu Köfte İçin:
-
250 gram kıyma
-
1 adet soğan (rendelenmiş)
-
2 diş sarımsak (ezilmiş)
-
1/2 çay bardağı ARSBAK Bulgur
-
1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kimyon
-
1 çay bardağı un (köfteleri bulamak için)
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
2 yemek kaşığı domates salçası
-
2 adet patates (iri küp doğranmış)
-
1 litre su
-
2 çay kaşığı tuz
Naneli Yağ İçin:
-
5 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 yemek kaşığı nane
Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Kıymayı derince bir kaba alın ve üstüne soğanla sarımsakları rendeleyin.
2. Ardından bulguru, ince doğranmış maydanozu ve baharatları ilave edip güzelce yoğurun.
3. Hazırladığınız köfte harcından, ceviz büyüklüğünde köfteler yapın ve un serptiğiniz tepsinin içine alın.
4. Tepsiyi iki yandan hafifçe sallayarak, tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın.
5. Derince bir tencereye zeytinyağını alın ve yağ ısınınca içerisine patates ve salçayı ekleyin.
6. Salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve ardından kaynar suyu ekleyin. Biraz da tuz ilave edip tekrar kaynayana dek bekleyin. Patatesler yumuşayana dek pişirin. Ardından köfteleri ilave edip 15 dakika pişirin.
7. Naneli yağ ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
8. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!