Gaziantep Usulü Nohut Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
-
1/2 çay bardağı zeytinyağı
-
2 su bardağı ARSBAK Nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
-
1 adet ilikli kemik
-
1,5 çay kaşığı kimyon(1 çay kaşığı nohutu pişirmek için)
-
1 çay kaşığı tuz
-
1/ 2 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-
1 çay kaşığı pul biber
Servis Etmek İçin:
-
4 adett andır lavaşı
-
1/2 adet marul(doğranmış)
-
1 adet domates(doğranmış)
-
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
-
1/4 demet maydanoz
-
1 adet büyük boypatates( ev yapımı kızartmak için)
-
1 çay kaşığı toz kırmızı biber(arzuya göre)
-
1 çay kaşığı pul biber(arzuya göre)
-
1 çay kaşığı sumak(arzuya göre)
Gaziantep Usulü Nohut Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Nohutları üzerini 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su ve 1 yemek kaşığı tuzla birlikte geniş bir kaseye koyun ve 1 gece bu şekilde bekletip nohutların şişmesini sağlayın.
2. Ertesi gün şişen nohutları ilikli kemik, kimyon ve suyla birlikte yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişen nohutları yağı kızdırdığını tavaya alın. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip çıtırlaşana kadar kavurun ve ocaktan alın.
4. Dürümü hazırlamak için önceden kıvırcık ve domatesleri doğrayın. Soğan ve maydanozu karıştırın. Ev yapımı patatesş kızartın ve baharatları hazırlayın.
5. Tandır lavaşına hazırladığınız nohutla birlikte zevkinize göre yeşillik ve soğan ekleyip dürüm şeklini verin ve afiyetle tüketin.